Nieuws


Bron: Vakblad Solids Processing, jaargang 22, editie 2
April 2014

Volume_klachten_behoren_tot_het_verleden

Vrachtwagens rijden af en aan bij Jiffy. De aanvoer van veen en turf, afkomstig uit de Baltische staten, Zweden en Duitsland, vindt dagelijks plaats. Daarnaast vertrekken iedere dag vele vrachtwagens naar nationale en internationale bestemmingen met het eindproduct. Jiffy bewerkt en mengt grondstoffen tot hoogwaardige substraten voor telers. ďDe logistiek vormt het leeuwendeel van onze kostprijs dus zoeken we continu naar verbeteringen. De big bale persinstallatie is dan ook een ware vooruitgangĒ, zegt Roelof Buisman, manager substraten.
Lees meer >>

Bron: Vakblad Bulk, jaargang 21, editie 5
September 2013

Vochtmeten_als_integraal_onderdeel_productieproces

INADCO Moisture Measurement verbreedt het producten- en dienstenaanbod. De focus blijft gericht op vochtmeting, maar steeds vaker worden procestechnologische totaal-oplossingen geleverd. Het gaat hierbij om de ontwikkeling van integrale systemen waarbij installaties, procesbesturing en vochtmeting worden samengesteld tot efficiŽnte prodctiemiddelen. Hierbij worden door INADCO zelf ontwikkelde technologieŽn en systemen ingezet.
Lees meer >>

17 Juni 2013

INADCO Vochtmeettechniek gebruikt in Zweeds onderzoek

De Zweedse Universiteit voor Agriculturele Wetenschap (SLU) heeft in samenwerking met het Zweedse onderzoeksbureau Energidalen AB in Februari 2013 een onderzoek uitgevoerd naar het bepalen van de vochtinhoud in Biomassa met het systeem van INADCO Moisture Measurement in vergelijking met de droogstoof volgens de Europese Norm (EN 14774-1:2009).
Lees meer >>

Bron: Website Bulkgids.nl
30 Maart 2012

Universele, mobiele on-line vochtmeting

INADCO-WEMO introduceert een mobiele, on-line vochtmeter. Met de meetopstelling kunnen uiteenlopende bulkproducten, zoals granen, veevoer en meel, bij de bedrijven zelf worden getest op vochtpercentages, om zo de mogelijkheden van kostenbesparing en kwaliteitsbewaking aan te tonen.
Lees meer >>

Bron: Vakblad Bulk beursspecial, jaargang 18, editie 6a
September 2010

Online vochtmeter voor inhomogene stortgoederen

INADCO Moisture Measurement BV uit Eersel (stand 10.B007) heeft met haar inzending van de on-line vochtmeter voor de Proces Innovatie Prijs de innovator-status verworven. Kenmerkend voor het robuuste instrument is dat dankzij een groot monstervolume naukeurig het gemiddelde vochtgehalte van inhomogene stortgoederen kan worden bepaald.
Lees meer >>

Bron: Website Solidprocessing.nl
18 september 2008

Doseren in BigBales

Wanneer met een BigBale pers bales worden gevuld met bulk producten zit er altijd veel spreiding in de totale partij qua hoogte en vastheid van die bales.
Lees meer >>

Bron: Website Solidprocessing.nl
21 Augustus 2007

Nieuw online vochtmeting voor zeer inhomogene media.

INADCO Engineering BV heeft in samenwerking met Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond, met succes een nieuwe online vochtmeting ontwikkeld, speciaal voor het meten van de vochtinhoud van zeer inhomogene bulk media zoals potgrond en houtvezels.
Lees meer >>

Bron: Website Bulkgids.nl
10 Oktober 2007

On-line vochtmeting voor inhomogene stortgoederen

INADCO Engineering BV heeft in samenwerking met Lentse Potgrond en Slingerland Potgrond een systeem ontwikkeld voor de on-line meting van het vochtgehalte van inhomogene stortgoederen zoals potgrond en houtvezels.
Lees meer >>