Online en Inline measuring systems. Bulk Density – Moisture – Volume

Wie is INADCO?

INADCO is een Nederlands technologisch bedrijf, opgericht in 1996 dat zich  volledig inzet in de ontwikkeling, productie en verkoop van meetapparatuur voor het inline en online meten van fysieke eigenschappen van bulkmedia. INADCO is sinds 2000 marktleider in Europa voor het meten volgens de Europese norm EN12580 van de bulkdichtheid van groeimedia zoals potgrond en turf. Voor diezelfde markt werd apparatuur ontwikkeld om het vochtgehalte van die grond te meten en in 2006 op de markt gebracht.
Wij zijn gespecialiseerd in het meten van het vochtgehalte met behulp van onze eigen unieke technologie die het mogelijk maakt om grove, niet-homogene producten zoals bosresten continu te meten. Deze oplossing biedt de gebruiker zelfs aanzienlijk meer informatie, zoals:
  • massastroom, massatotalisator
  • waterstroom, watertotalisator
  • volumestroom, volumetotalisator
  • bulkdichtheid, gemiddelde bulkdichtheid
Omdat wij de ontwikkelaar en fabrikant zijn van onze apparatuur, kunnen wij onze apparatuur indien nodig aanpassen aan uw procesomstandigheden. Een van onze specialiteiten is het meten van het vochtgehalte van die stortgoederen met onze eigen unieke technologie, waardoor het gebruik van talloze kalibratielijnen voor elke verandering in het product overbodig wordt. Oplossingen waarin we ons de afgelopen jaren hebben gespecialiseerd
  • het leveren van gecertificeerde bandwegers (voor bulkdichtheden van 60 kg / m3 tot 1500 kg / m3)
  • het bepalen van de bulkdichtheid
  • het bepalen van het vochtgehalte in bulkproducten
  • Het vullen van BigBales en Bigbags op volume of gewicht regelen
  • De hoeveelheid in zakken controleren

Onze missie

INADCO ontwikkelt en produceert sinds 2000 meetapparatuur voor inline en online meten in processen met fijne en grove stortgoederen. Onze missie is om de industrie naar een hoger niveau te tillen. INADCO staat voor het bereiken van een hogere, betere en homogene kwaliteit van het product tijdens de productie. Begonnen met onze bulkdichtheidsmeter in het jaar 2000 beschikt INADCO nu over een verscheidenheid aan meetapparatuur die kan worden gebruikt voor het controleren van de productieruns van turf en potgrond. Omdat wij de ontwikkelaar en fabrikant zijn van onze apparatuur, kunnen wij onze apparatuur indien nodig aanpassen aan uw procesomstandigheden. Een van onze specialiteiten is het meten van het vochtgehalte van die stortgoederen met onze eigen unieke technologie, waardoor het gebruik van talloze kalibratielijnen voor elke verandering in het product overbodig wordt.

Onze visie

Vochtgehalte, kunstmest, grondstoffen. Zomaar een paar onderwerpen die invloed hebben op de kwaliteit van het eindproduct. Maar ook de manier van produceren heeft zijn invloed. En hoe zit het met de toekomst. Grondstoffen lopen op en zullen worden vervangen door andere materialen, zoals bijvoorbeeld houtvezel. Ondertussen loopt de kwaliteit van de grondstof terug. Wij zijn er van overtuigd dat het steeds moeilijker wordt om een kwalitatief hoogstaand eindproduct te produceren terwijl tegelijkertijd de eisen toenemen. U moet weten wat er tijdens de productie gebeurt, zodat u wijzigingen kunt aanbrengen of de manier van produceren kunt wijzigen. Dit alles om een homogeen eindproduct van hoge kwaliteit te maken. Niet slechts één keer, maar elke keer. De meetapparatuur die we ontwikkelen, maar ook de manier van denken, is gericht op het realiseren van dit hoogwaardige, homogene eindproduct voor kleine of grotere ladingen.